Andere Betonproducten - Concept Interieurbeton 03 886 33 30

Technische beschrijving en afwerking prefabgarage

Afmetingen betongarages

Het gamma vrijstaande betongarages van Betonal bestaat uit een enkele standaard garage, een enkele maatwerkgarage en een dubbele prefabgarage.

De enkele prefabgarage is beschikbaar in 58 verschillende afmetingen. De kleinste prefabgarage is 550/285/250 (L*B*H) en de grootste prefab garage is 900/350/350 (L*B*H). Tussen deze 2 uiterste maten liggen nog 56 verschillende andere maten prefabgarages. De afmeting van de betonnen garage kan eveneens vergroot worden door het verdubbelen, verdriedubbelen, ... van betonnen garages. Dit door het weglaten van een groot gedeelte van de tussenwand of de achterwand tussen de prefabgarages onderling. Het weglaten van de wanden is wel niet standaard voorzien in de prijs.

Prefabgarages afmeting Prefabgarages afmeting

De dubbele prefabgarage heeft een breedtemaat van 500/550/600/650/700 en is qua diepte ‘oneindig’. In de hoogte is deze beschikbaar in 262 of 298 cm. Deze garage wordt uitgevoerd met een dubbele automatische sectionaalpoort, goed voor toegang met twee wagens. Bij dit type zijn er geen tussenmuren meer aanwezig. 

Ruwbouw enkele standaard prefabgarages

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47. Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9-12 cm. De vloer van de standaard garagebox heeft steeds een afschot naar voor. Plat dak in kuipuitvoering met afschot steeds naar de achterzijde.

Afwerking enkele standaard betongarages

Binnenwandafwerking garageboxen:
afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand van de garagebox in beton.

Prefabgarages afwerking
 
Buitenwandafwerking garageboxen:
waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering van de garageboxen is 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is één standaardkleur GRIJS en 9 semi-standaardkleuren. Mits supplement zijn alle RAL kleuren mogelijk. De kroonlijst van de garage in beton is meestal in dezelfde kleur maar kan ook in een andere kleur voorzien worden. Bij in rij geplaatste prefabgarages wordt in de voeg van de voor- en de achtergevels tussen de betongarages een T-vormig PVC profiel, voorzien van ankerklemmen, aangebracht.

Standaardkleur betonalgarages - GRIJS (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):  

Semi standaard kleuren betonalgarages : 9 kleuren (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):

 


Poort:
een garage in beton van Betonal heeft standaard een geheel verzinkte, naar buitendraaiende, met kuststof gecoate, ventilerende kantelpoort, voorzien van profielcilinderslot. Kleurkeuze: wit of donkerbruin.

Prefabgarages poort  Prefabgarages poort

Verluchting:
een garage in beton van Betonal heeft standaard de nodige verluchting.  Om een optimale verluchting van de prefab garage te bekomen is onder de poort een blinde sleuf aangebracht en in de achter- en zijwanden van de prefab garage 8 of 4 dubbele verluchtingsroosters in PVC. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig.

Prefabgarages verluchting Prefabgarages verluchting
   
Dakbedekking:                                                                                                                           volledig bedekte bitumen en met glasvezel versterkte UV-bestendige dakbedekking. Levensduur minimaal 20 jaar. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garageboxen worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse afgewerkt met dezelfde bitumen. Mits een klein supplement kunnen we de prefabgarages geschikt maken voor groendaken.

Prefabgarages dakbedekking
 
Waterafvoer:
aan de binnenzijde of de buitenzijde en steeds achterzijde van de prefab garage is een PVC-buis (dia 7 cm) aangebracht voor de afvoer van het regenwater. Deze buis kan links of rechts, naar keuze, worden aangebracht. Door een opening, voorzien in zijwand of achterwand van de garagebox, kan deze PVC-buis aangesloten worden aan een bestaande waterafvoer of riolering. Men dient er wel op te letten dat de opening van het dak naar de PVC-buis steeds zuiver wordt gehouden zodat het regenwater vlot kan weglopen. Bij in serie geplaatste prefab garages kunnen de verschillende aflopen aan de binnenzijde van de garages gekoppeld worden, en dit tot max. 5 prefab garages. De dakafvoeren van onze betonnen garages zijn steeds voorzien van een bladvanger.

Prefabgarages waterafvoer Prefabgarages waterafvoer Prefabgarages waterafvoer
 

Afwerkingen en opties op maat voor de prefabgarages van Betonal

De betonnen garageboxen van Betonal kunnen volledig naar wens en smaak afgewerkt worden. Hieronder een greep uit de verdere mogelijkheden (sommige hiervan zijn enkel mogelijk mits meerprijs):

Ingebouwde verzinkte garagedeur met of zonder raam in wit, bruin of alle RAL-kleuren mogelijk.

  Prefabgarages afwerking Prefabgarages afwerking

Kipraam met glas in betongarage, enkel wit mogelijk.

Prefabgarages kipraam

Wandsparing in zijwand of achterwand voor verdubbelen, verdriedubbelen, ... van prefabgarages in beton.  Bij een zijwandsparing van groter dan 3m² moet in het midden van de uitsparing een extra betonpoer van 80x80x80cm voorzien worden.

Prefabgarages wandsparing Prefabgarages wandsparing Prefabgarages wandsparing

Sectionaalpoort HORMANN in wit of alle RAL-kleuren mogelijk.

Sektionaalpoort HORMANN Sektionaalpoort HORMANN Sektionaalpoort HORMANN

Sectionaaldeur in wit of alle RAL-kleuren mogelijk.

Sektionaaldeur HORMANN Sektionaaldeur HORMANN

In de betonalgarages kunnen wij het volledige gamma garagepoorten en garagedeuren van HORMANN aanbieden. (Zie www.hormann.be)

Extra garagepoort in de achterwand van de prefabgarage voor doorrijgarage.

Prefabgarage  

INBOUW loze leidingen in de wanden van de betonnen garagebox voor latere elektrische installatie.

Prefabgarages

INBOUW elektrische installatie, inbouw in de muur gegoten: TL armatuur met schakelaar en 1 geaard stopcontact. Volledig aangesloten geleverd. (Enkel de voedingskabel moet door de klant aangesloten worden binnenin de prefab garagebox)

Prefabgarages Prefabgarages Prefabgarages

Elektrische garagepoortopener met afstandsbediening, merk SOMMER.

Prefabgarages electrisch Prefabgarages electrisch

Codeklavier aan de buitenkant van de garagebox.

Prefabgarages electrisch

Garageboxen uit beton met steenstrips bewerken: 16 verschillende kleuren beschikbaar.

Garage steenstrip Garage steenstrip

Stootstrip voor autoportier aan de linkse binnenzijde van de garagebox.

Stootstrip