fbpx
Terug

Prefabkelders

Kant-en-klare kelders

• Goedkoper dan gegoten variant
• Snelle plaatsing
• Van 6 tot 12 m²
• 100% waterdicht

Prefab betonkelders

Een gegoten of gemetselde kelder is vaak een dure, tijdrovende onderneming. Bovendien bent u nooit zeker of de kelder wel helemaal waterdicht is. Daarom heeft Betonal voor u een voordelig en vooral waterdicht alternatief. Een prefabkelder is een product van hoge kwaliteit dat onder vrijwel alle weersomstandigheden te plaatsen is. Aangezien deze kelders in serie worden geproduceerd, is de kostprijs aanzienlijk lager dan die van de gegoten variant. Ook de snelle plaatsing (in minder dan 1 uur)levert u voordeel op.

Toepassingen

De prefab betonkelders zijn niet alleen bruikbaar als stockageruimte, wasplaats, speelruimte of wijnkelder. Ze kunnen tevens dienstdoen als waterreservoir. Sommige mensen gebruiken onze prefabkelders zelfs als bescherming rondom stookolie- of benzinetanks.

Kwaliteit

Deze betonkelders zijn gefabriceerd uit machinaal getrild beton voorzien van staalvezelwapening en traditionele wapening.
De kelderwanden hebben geen dragende functie. De dekplaat is van wapening voorzien om een overlast tot 800 kg/m² te dragen. Zowel de binnenkant als de buitenkant van de huiskelder is afgewerkt met een waterafstotende coating. De buitenkant is supplementair afgewerkt met een zwarte laag tegen agressief grondwater. Zo worden onze prefabkelders gegarandeerd waterdicht indien voldaan wordt aan onze specifieke plaatsingsvoorschriften. Verder zijn er 2 verluchtingsgaten voorzien (diameter 160 mm) dewelke voor een goede ventilatie zorgen en een muffe, gecondenseerde ruimte voorkomen.

Afmetingen

Onze kant-en-klare kelders bestaan uit een aantal standaardmaten met een inhoud van 7.000 tot 60.000 liter. Het grondvlak beslaat een oppervlakte van minimaal 6 tot maximaal 12 m². Er zijn dus verschillende prefabkelder afmetingen mogelijk.

Prefabkelders

Leverings- en plaatsingsvoorwaarden

Een goede toegankelijkheid tot de bouwplaats is een strikte vereiste. We gaan samen met u na of er voldoende ruimte is voor de vrachtwagen en kraan. Uitgebreide plaatsingsvoorschriften zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Een greep uit ons gamma:

Type Uitwendig (Incl. Dekplaat)
L X B X H
Gewicht kelder (Incl. Dekplaat)
1B 280 x 240 x 225 cm 8.000 kg
2B 350 x 240 x 225 cm 10.200 kg
3B 400 x 300 x 227 cm 14.000 kg

Andere maten op aanvraag

main17main18main19main20main21main22

Prefab kelder prijs

Zoals eerder al gezegd, zijn onze kant-en-klare betonkelders verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Voor meer informatie over formaten, afwerkingen en prijslijsten, kunt u dit formulier invullen.

Terug