Terug

Dubbele prefab garages

Enkele jaren geleden lanceerde Betonal een uniek concept: de prefab garage met dubbele poort uitgevoerd in hoogwaardig gewapend beton. In deze garage is er plaats voor twee wagens.

 

prefabgarages004prefabgarage-nacht

Afmetingen:

  • Breedte: 500/550/600/650/700 cm
  • Diepte:  onbeperkt
  • Hoogte:  262 of 298 cm

Plaatsing:

  • Deze garages moeten steeds geplaatst worden met een kraan op een locatie die bereik- en berijdbaar is voor onze trekker-oplegger dieplader met aslast van ongeveer 12 ton en totaal gewicht van 44 ton. De volledig afgewerkte garagemodules worden opgenomen met een montagekraan. Voor de plaatsing is voldoende ruimte, alsook een goed verhard terrein noodzakelijk.
    De plaatsing gebeurt op funderingsbalken. Deze worden meestal door de klant zelf aangebracht. Zij kunnen ook vervangen worden door een vlakke werkvloer met voldoende drukvastheid.

 

Technische beschrijving ‘Dubbele garages’:

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1.  Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 10 cm.

Ventilatieroosters: dubbele roosters tegen ongedierte in de achterwanden. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig. Blinde sleufverluchting boven de sectionaalpoort voor optimale luchtcirculatie.

Binnenwandafwerking: afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een zwarte plint.

Buitenwandafwerking: waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien.  Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht.  Er is keuze uit 1 basiskleur wit en 4 voorkeurkleuren. Eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk.  Dak in kuipuitvoering met helling naar links of rechts.

Dakbedekking: Kwalitatieve dakbedekking met 10 jaar garantie. Het dak heeft rondom een dakopstand. De tegen elkaar staande dakopstanden worden ter plaatse afgewerkt met afdekkappen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

Hemelwaterafvoer: via kunststof regenpijp gemonteerd buiten tegen de zijwand links of rechts (naar eigen keuze).  Aansluiting riolering exclusief.  Dakafvoer voorzien van bladvanger.

Garagepoort: Brede Hörmann poort in standaard kleur wit. Tegen meerprijs zijn alle Ral kleuren mogelijk (2 sleutels standaard meegeleverd).  Voldoet aan de veiligheidsnorm EN13241-1. De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.

Poortopener: Hörmann motor volledig aangesloten met handzender en binnenbediening en ledverlichting inclusief.

Elektriciteit:  op vraag van de klant is een wachtleiding voor elektriciteit of elektrisch inbouwpakket mogelijk tegen meerprijs.

Garantie: de garantie op de constructie en de uitvoering van betonnen garages is 10 jaar (*). Voor details zie onze technische beschrijving.

Terug