Terug

Technische beschrijving lastenboek

Prius garages

Download hier lastenboek met technische beschrijving.

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1. Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9=>12cm! Dak in kuipuitvoering met helling naar de achterzijde. De met de hand vlak afgestreken vloerplaat heeft een helling naar voor zodat het poetswater, sneeuwwater kan weglopen.

Ventilatieroosters: dubbele roosters in de achter- en zijwanden. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig. Blinde sleufverluchting boven de sectionaal poort voor optimale luchtcirculatie.

Binnenwandafwerking: afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een zwarte plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand.

Buitenwandafwerking: waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur van STO (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit 1 basiskleur grijs en 4 voorkeurkleuren en eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Dakbedekking: dak in kuipuitvoering met afschot naar de achterzijde. Volledig kwalitatieve dakbedekking met 10 jaar garantie. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garages worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse gedicht met vastgevezen roestvrije metalen afdekkappen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

Hemelwaterafvoer: Achteraan links via kunststof regenpijp diameter 75 mm (buitenmaat). De afwatering kan mits een kleine meerprijs aangepast worden. Men dient er wel op te letten dat de opening van het dak naar de PVC-buis steeds zuiver wordt gehouden zodat het regenwater vlot kan weglopen. Bij in serie geplaatste prefab garages kunnen de verschillende aflopen aan de binnenzijde van de garages gekoppeld worden, en dit tot max. 5 prefab garages mits een klein supplement. De dakafvoeren van onze betonnen garages zijn steeds voorzien van een bladvanger.

Garagepoort: bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de Prius garages met sectionale poort. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm.  De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.
Bij de kantelpoorten is de inrijbreedte langs beide zijden 5 cm smaller. (Voor een garage van 285 cm is de inrijbreedte dus 235 cm, bij de garage van 298 cm breed is de inrijbreedte 248 cm)
Poorten zijn van Hörmann.

Elektriciteit: op vraag van de klant is de wachtleiding voor ‘inbouw’ elektriciteit of elektrisch inbouwpakket mogelijk tegen meerprijs.

Garantie: de garantie op de constructie, dakbedekking en de uitvoering van betonnen garages is 10 jaar.

Plaatsing: Levering en montage in de prijs begrepen. (Zie vrachtkosten, brandstof- en materiaaltoeslag + kilometerheffing)
De locatie moet bereik- en berijdbaar zijn voor zware vrachtwagens, dit met een minimum vrije en verharde ruimte van 10 m voor de garagepoort.
De garage wordt geplaatst op vooraf door de opdrachtgever gegoten funderingsbalken, dit volgens aangeleverd funderingsplan. In samenspraak kan eventueel geopteerd worden voor een gewapende betonplaat.
De garages blijven achteraf steeds verplaatsbaar.

Plaatsing met een kraan: voor de plaatsing van geen standaard garages moet een montagekraan en een dieplader op de werf kunnen worden geïnstalleerd en circuleren. De prijs van de kraan is niet inbegrepen en kan alleen worden bepaald na een werfbezoek van een kraanbedrijf.

 

Terug