fbpx
Terug

Technische beschrijving lastenboek

Prius garages

Download hier lastenboek met technische beschrijving.

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1. Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9=>12cm! Dak in kuipuitvoering met helling naar de achterzijde. De met de hand vlak afgestreken vloerplaat heeft een helling naar voor zodat het poetswater, sneeuwwater kan weglopen.

Ventilatieroosters: dubbele roosters in de achter- en zijwanden. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig. Blinde sleufverluchting boven de sectionaal poort voor optimale luchtcirculatie.

Binnenwandafwerking: afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een zwarte plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand.

Buitenwandafwerking: waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur van STO (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit 1 basiskleur grijs en 4 voorkeurkleuren en eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Dakbedekking: volledig bedekte bitumen en met glasvezel versterkte UV-bestendige dakbedekking (vliegvuurbestendig conform DIN 7102). Levensduur minimaal 20 jaar.
Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garages worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse gedicht met vast- gevezen roestvrije metalen afdekkappen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

Hemelwaterafvoer: Aan de binnen- of de buitenzijde en steeds aan de linker-achterzijde van de prefab garage is een PVC-buis (dia 75 mm buitenmaat) aangebracht voor de afvoer van het regenwater. Door een opening, voorzien in de vloer- of achterwand van de garagebox, kan deze PVC-buis aangesloten worden aan een bestaande waterafvoer of riolering. Aansluiting riolering exclusief. Dakafvoer voorzien van bladvanger.

Garagepoort: bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de Prius garages. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm. Er kan gekozen worden voor kantelpoorten of sectionaal poorten van H├Ârmann. De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.

Elektriciteit: op vraag van de klant is de wachtleiding voor ‘inbouw’ elektriciteit of elektrisch inbouwpakket mogelijk tegen meerprijs.

Garantie: de garantie op de constructie, dakbedekking en de uitvoering van betonnen garages is 10 jaar.

Plaatsing: Levering en montage in de prijs begrepen. (Zie vrachtkosten, brandstof- en materiaaltoeslag + kilometerheffing)
De locatie moet bereik- en berijdbaar zijn voor zware vrachtwagens, dit met een minimum vrije en verharde ruimte van 10 m voor de garagepoort.
De garage wordt geplaatst op vooraf door de opdrachtgever gegoten funderingsbalken, dit volgens aangeleverd funderingsplan. In samenspraak kan eventueel geopteerd worden voor een gewapende betonplaat.
De garages blijven achteraf steeds verplaatsbaar.

Plaatsing met een kraan: voor de plaatsing van geen standaard garages moet een montagekraan en een dieplader op de werf kunnen worden geïnstalleerd en circuleren. De prijs van de kraan is niet inbegrepen en kan alleen worden bepaald na een werfbezoek van een kraanbedrijf.

 

Terug