fbpx
Terug

Technische beschrijving lastenboek

Standaard garages

Download hier lastenboek met technische beschrijving

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1. Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9 tot 12 cm! De met de hand vlak afgestreken vloerplaat heeft een helling naar voor zodat het poetswater, sneeuwwater kan weglopen.

Ventilatieroosters: dubbele roosters in de achter- en zijwanden. Kunststof roosters, vandalisme en UV-bestendig. Blinde sleufverluchting boven de sectionaal poort voor optimale luchtcirculatie.

Binnenwandafwerking: afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld).
Garages standaard voorzien van een zwarte plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand.

Buitenwandafwerking: waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit 1 basiskleur grijs en 9 semi-standaard kleuren en eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Dakbedekking: dak in kuipuitvoering met afschot naar de achterzijde. Volledig bedekte bitumen en met glasvezel versterkte UV-bestendige dakbedekking (vliegvuurbestendig conform DIN 7102). Levensduur minimaal 20 jaar. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garages worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse afgewerkt met dezelfde bitumen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

Hemelwaterafvoer: via kunststof regenpijp gemonteerd binnen of buiten tegen de achterwand (naar eigen keuze). Afwatering kan t.e.m. 3 garages aan de binnenzijde door gekoppeld worden voor één aansluiting riolering. Aansluiting riolering exclusief. Dakafvoer voorzien van bladvanger.

Garagepoort: bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de standaardgarages. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm. Een garage van Betonal heeft standaard een witte geheel verzinkte, buiten draaiende, met kunststof gecoate ventilerende kantelpoort, voorzien van profielcilinderslot (2 sleutels standaard meegeleverd). Voldoet aan de veiligheidsnorm EN13241-1. De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.

Elektriciteit: op vraag van de klant is de loze leiding voor elektriciteit of elektrisch pakket inbouw mogelijk tegen meerprijs.

Dit is de standaardafwerking van onze garage, voor eventuele andere mogelijkheden en supplementen verwijzen wij naar ‘Afwerkingen en opties op maat voor de prefabgarages van Betonal

Plaatsing: levering en montage bij de prijs inbegrepen op een locatie die bereik- en berijdbaar is voor onze speciale plaatsingswagen met aslast van ongeveer 12 ton en totaal gewicht van 44 ton. De volledig afgewerkte garage wordt opgenomen aan de binnenzijde van de garage d.m.v. een speciaal hefboomsysteem en vervoerd met behulp van een hiervoor bijzonder uitgeruste plaatsingswagen. De plaatsing gebeurt op funderingsbalken. Deze worden meestal door de klant zelf aangebracht. Zij kunnen ook vervangen worden door een vlakke werkvloer met voldoende drukvastheid.

Vrachtwagen plaatsing: voor de plaatsing is voldoende ruimte, alsook een goed verhard terrein noodzakelijk. Voor de garages moet voor de plaatsing de werf goed berijd- en bereikbaar zijn en moet er steeds een vrije verharde ruimte van min. 10 meter voor de garagepoort vrij gehouden worden, omdat daar de speciaal uitgeruste plaatsingswagen, voor de plaatsing van de garage, moet kunnen staan.

Kraan plaatsing: voor de garages moet voor de plaatsing een montagekraan en trekker-oplegger-dieplader ter plaatse kunnen rijden en opstellen. De prijs van de montagekraan is niet in de prijs inbegrepen en kan pas bepaald worden na werfbezoek van een kraanbedrijf.

Indien de poort vervangen is door een voorwand in beton, is er steeds een extra kraan te voorzien door de klant.

Garantie: de garantie op de constructie en de uitvoering van betonnen garages is 10 jaar.

De garages blijven achteraf steeds verplaatsbaar.

 

Terug