Terug

Technische beschrijving lastenboek

Prius garages

Download hier lastenboek met technische beschrijving.

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1.

Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9=>12cm! Dak in kuipuitvoering met helling naar de achterzijde. De met de hand vlak afgestreken vloerplaat heeft een helling naar voor zodat het poetswater, sneeuwwater kan weglopen.

 

Ventilatieroosters: dubbele roosters in de achter- en zijwanden. Kunststof roosters, vandalisme en UV-bestendig. Er is eveneens een blinde sleufverluchting voorzien boven de sectionaal poort voor optimale luchtcirculatie.  Indien de garages met de achterwand tegen elkaar staan of tegen een ander gebouw staan dient een supplementaire dakventilatie voorzien te worden tegen meerprijs.

Binnenwandafwerking: afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld).

Garages standaard voorzien van een zwarte plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand.

Buitenwandafwerking: waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur van het merk STO. Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit 1 basiskleur grijs en 4 voorkeurkleuren en eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk. Dak in kuipuitvoering met helling naar achter. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Dakbedekking: dak in kuipuitvoering met afschot naar de achterzijde. Volledig kwalitatieve gebrande roofing met 10 jaar garantie. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garages worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse gedicht met vastgevezen roestvrije metalen afdekkappen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

 

Hemelwaterafvoer: standaard achteraan links via kunststof regenpijp diameter 75 mm (buitenmaat) De afwatering kan mits een kleine meerprijs aangepast worden. Aansluiting riolering exclusief. Dakafvoer voorzien van bladvanger. Hemelwaterverordening 2023 : mits een kleine aanpassing kunnen wij de garages voorzien van een aangepaste afvoer voor uitlaat en verzadiging in een WADI onder de garages.

Garagepoort: bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de Prius garages met sectionale poort. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm.  De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.

Poorten zijn altijd van het merk HORMANN eveneens met 10 jaar garantie volgens voorwaarden van fabrikant HORMANN.

Elektriciteit: op vraag van de klant is de loze leiding voor elektriciteit of elektrisch pakket INBOUW mogelijk tegen meerprijs.

Garantie: de garantie op de constructie, dakbedekking en de uitvoering van betonnen garages is 10 JAAR !!!!

Dit is de standaardafwerking van onze garage, voor eventuele andere mogelijkheden en supplementen verwijzen wij naar ‘Afwerkingen en opties op maat voor de prefabgarages van Betonal‘

Vrachtwagen plaatsing: Levering en montage in de prijs begrepen op een locatie die bereik- en berijdbaar is voor onze speciale plaatsingswagen met aslast van ongeveer 12 ton en totaalgewicht van 44 ton. De volledig afgewerkte garage wordt opgenomen aan de binnenzijde van de garage d.m.v. een speciaal hefboomsysteem en vervoerd met behulp van een hiervoor bijzonder uitgeruste plaatsingswagen, dit met een minimum vrije ruimte van 10 m voor de garagepoort. De garage wordt geplaatst op vooraf door de opdrachtgever gegoten funderingsbalken, dit volgens aangeleverd funderingsplan. In samenspraak kan eventueel geopteerd worden voor een gewapende betonplaat.

Kraan plaatsing: Levering met trekker-oplegger-dieplader op een locatie die bereik- en berijdbaar is voor zware vrachtwagens. Voor de opstelling van montagekraan en vrachtwagens moet de nodige ruimte worden voorzien (kosten van de montagekraan zijn voor rekening van de opdrachtgever).

De plaatsing gebeurt op de door de opdrachtgever gegoten funderingsbalken, dit volgens aangeleverd funderingsplan. In samenspraak kan eventueel geopteerd worden voor een gewapende betonplaat.

 

Terug