Terug

Technische beschrijving en afwerking prefab garage

Afmetingen betongarages

Het gamma vrijstaande betongarages van Betonal bestaat uit een enkele Prius garage, een enkele Maxus garage, maatwerkgarage en een dubbele prefab garage.

De enkele prefab garage is beschikbaar in 158 verschillende afmetingen. De kleinste enkele prefab garage is 550/285/250 (L*B*H) en de grootste enkele prefab garage is 900/350/350 (L*B*H). Tussen deze 2 uiterste maten liggen nog 156 verschillende andere maten prefab garages. De afmeting van de betonnen garage kan eveneens vergroot worden door het verdubbelen, verdriedubbelen, … van betonnen garages. Dit door het weglaten van een groot gedeelte van de tussenwand of de achterwand tussen de prefab garages onderling. Het weglaten van de wanden is niet standaard voorzien in de prijs.

De dubbele prefab garage heeft een breedtemaat van 500/550/600/650/700 en is qua diepte ‘oneindig’. In de hoogte is deze beschikbaar in 262 of 298 cm. Deze garage wordt uitgevoerd met een dubbele automatische sectionaalpoort, goed voor toegang met twee wagens. Bij dit type zijn er geen tussenmuren meer aanwezig.

Ruwbouw enkele Prius prefab garages

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47 conform NEN-EN 13978-1.
Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9=>12cm! Dak in kuipuitvoering met helling naar de achterzijde. De met de hand vlak afgestreken vloerplaat heeft een helling naar voor zodat het poetswater, sneeuwwater kan weglopen.

Afwerking enkele Prius beton garages

Binnenwandafwerking garageboxen

Afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een zwarte plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand.

Buitenwandafwerking garageboxen

Waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur van STO (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is keuze uit 1 basiskleur grijs en 4 voorkeurkleuren. Eventueel zijn alle RAL kleuren mogelijk. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Standaardkleur Betonal garages – GRIJS (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):

staal001

Voorkeurkleuren Betonal garages : 4 kleuren (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):


Poort

bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de Prius garages met sectionale poort. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm.  De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.
Bij de kantelpoorten is de inrijbreedte langs beide zijden 5 cm smaller. (Voor een garage van 285 cm is de inrijbreedte dus 235 cm, bij de garage van 298 cm breed is de inrijbreedte 248 cm)
Poorten zijn van Hörmann.

Verluchting

Een garage in beton van Betonal heeft standaard de nodige verluchting.  Om een optimale verluchting van de prefab garage te bekomen is boven de poort een blinde sleuf aangebracht en in de achter- en zijwanden van de prefab garage 8 of 4 dubbele verluchtingsroosters in PVC. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig.

verluchting1 verluchting2

Dakbedekking

Volledig bedekte bitumen en met glasvezel versterkte UV-bestendige dakbedekking (vliegvuurbestendig conform DIN 7102). Levensduur minimaal 20 jaar. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garages worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse gedicht met vast- gevezen roestvrije metalen afdekkappen. Mits een kleine aanpassing zijn onze garages geschikt voor groendaken.

Hemelwaterafvoer

Achteraan links via kunststof regenpijp diameter 75 mm (buitenmaat). De afwatering kan mits een kleine meerprijs aangepast worden. Men dient er wel op te letten dat de opening van het dak naar de PVC-buis steeds zuiver wordt gehouden zodat het regenwater vlot kan weglopen. Bij in serie geplaatste prefab garages kunnen de verschillende aflopen aan de binnenzijde van de garages gekoppeld worden, en dit tot max. 5 prefab garages mits een klein supplement. De dakafvoeren van onze betonnen garages zijn steeds voorzien van een bladvanger.

waterafvoer waterafvoer2 waterafvoer3

Afwerkingen en opties op maat voor de prefab garages van Betonal

De betonnen garageboxen van Betonal kunnen volledig naar wens en smaak afgewerkt worden. Hieronder een greep uit de verdere mogelijkheden (sommige hiervan zijn enkel mogelijk mits meerprijs):

Ingebouwde verzinkte garagedeur met of zonder raam in wit, bruin of RAL-kleuren mogelijk.
Sectionaaldeur Hörmann – woodgrain – in wit of alle RAL-kleuren mogelijk

Draai-kipraam met glas in garage, standaard wit, RAL kleuren mogelijk.


Wandsparing in zijwand of achterwand voor verdubbelen, verdriedubbelen, … van prefab garages in beton.  Bij een zijwandsparing van groter dan 2 m² moet in het midden van de uitsparing een extra betonpoer van 80x80x80 cm voorzien worden.

IMG_5323a IMG_5324a

Sectionaalpoort Hörmann in wit of alle RAL-kleuren mogelijk.

Sectionaaldeur in wit of alle RAL-kleuren mogelijk

In de Betonal garages worden steeds Hörmann poorten en deuren geplaatst. (Zie www.hormann.be)

Extra garagepoort in de achterwand van de prefab garage voor doorrijgarage.

Inbouw wachtleidingen in de wanden van de betonnen garagebox voor latere elektrische installatie.

leidingen

Inbouw elektrische installatie, inbouw in de muur gegoten: LED armatuur met schakelaar en 1 geaard stopcontact. Aangesloten geleverd, enkel de voedingskabel moet door de klant aangesloten worden binnenin de prefab garagebox.

Elektrische garagepoortopener met afstandsbediening, merk Hörmann

Codeklavier aan de buitenkant van de garagebox

Stootstrip voor autoportier aan de linkse binnenzijde van de garagebox.

stootstrips

Terug