fbpx
Terug

Technische beschrijving en afwerking prefabgarage

Afmetingen betongarages

Het gamma vrijstaande betongarages van Betonal bestaat uit een enkele standaard garage, een enkele maatwerkgarage en een dubbele prefabgarage.

De enkele prefabgarage is beschikbaar in 58 verschillende afmetingen. De kleinste enkele prefabgarage is 550/285/250 (L*B*H) en de grootste enkele prefabgarage is 900/350/350 (L*B*H). Tussen deze 2 uiterste maten liggen nog 56 verschillende andere maten prefabgarages. De afmeting van de betonnen garage kan eveneens vergroot worden door het verdubbelen, verdriedubbelen, … van betonnen garages. Dit door het weglaten van een groot gedeelte van de tussenwand of de achterwand tussen de prefabgarages onderling. Het weglaten van de wanden is wel niet standaard voorzien in de prijs.

De dubbele prefabgarage heeft een breedtemaat van 500/550/600/650/700 en is qua diepte ‘oneindig’. In de hoogte is deze beschikbaar in 262 of 298 cm. Deze garage wordt uitgevoerd met een dubbele automatische sectionaalpoort, goed voor toegang met twee wagens. Bij dit type zijn er geen tussenmuren meer aanwezig.

Ruwbouw enkele standaard prefabgarages

Wanden, vloer en dak: naadloos gestort in gewapend beton met een minimale kwaliteitsklasse C45/47. Seriematig versterkte wanddiktes van minimaal 8 cm met verstevigingsbalken (onder en boven) van 12 cm dikte en vloerdiktes van 9-12 cm. De vloer van de standaard garagebox heeft steeds een afschot naar voor. Plat dak in kuipuitvoering met afschot steeds naar de achterzijde.

Afwerking enkele standaard betongarages

Binnenwandafwerking garageboxen

Afwasbare gemineraliseerde kunsthars dispersie in een lichte kleur (zwart-wit gespikkeld). Garages standaard voorzien van een plint en van een portierbeschermstrip aan de linker lange zijwand van de garagebox in beton.

Buitenwandafwerking garageboxen

Waterafstotende, met glasvezel versterkte hoogwaardige en kleurvaste bepleistering met structuur (verwerkt in het pleisterwerk). Tussen het beton en de sierpleister is een waterdichte glasvlieslaag standaard voorzien. Bepleistering van de garageboxen is 100% UV-bestendig en waterdicht. Er is één standaardkleur GRIJS en 9 voorkeurkleuren. Mits supplement zijn alle RAL kleuren mogelijk. Bij in rij geplaatste prefabgarages wordt in de voeg van de voor- en de achtergevels tussen de betongarages een T-vormig PVC profiel, voorzien van ankerklemmen, aangebracht. Bij in serie geplaatste garages zijn de blinde tussenwanden niet afgewerkt.

Standaardkleur Betonal garages – GRIJS (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):

staal001

Semi standaard kleuren betonalgarages : 9 kleuren (kleurindicatie, reële stalen zijn beschikbaar in onze toonzaal):

stalen

Poort

Bij Betonal is gekozen voor een maximale inrijbreedte bij de standaardgarages. Voor een garage van 285 cm breed is de inrijbreedte 245 cm. Bij garages van 298 cm breed is de inrijbreedte 258 cm. Een garage in beton van Betonal heeft standaard een geheel verzinkte, naar buiten draaiende, met kunststof gecoate, ventilerende Hörmann kantelpoort, voorzien van profielcilinderslot (2 sleutels standaard meegeleverd). Kleurkeuze: wit of donkerbruin. Voldoet aan de veiligheidsnorm EN13241-1. De poorten worden gemonteerd achter de dagkant om waterdichtheid te garanderen.

poort poort2

Verluchting

Een garage in beton van Betonal heeft standaard de nodige verluchting.  Om een optimale verluchting van de prefab garage te bekomen is onder de poort een blinde sleuf aangebracht en in de achter- en zijwanden van de prefab garage 8 of 4 dubbele verluchtingsroosters in PVC. Kunststof roosters vandalisme en UV-bestendig. Blinde sleufverluchting boven de sectionaal poort voor optimale luchtcirculatie.

verluchting1 verluchting2

Dakbedekking

Volledig bedekte bitumen en met glasvezel versterkte UV-bestendige dakbedekking. Levensduur minimaal 20 jaar. Het dak heeft rondom een dakopstand. Bij in serie geplaatste garageboxen worden de tegen elkaar staande dakopstanden ter plaatse afgewerkt met dezelfde bitumen. Mits een klein supplement kunnen we de prefabgarages geschikt maken voor groendaken.

dakbedekking

Waterafvoer

Aan de binnen- of de buitenzijde en steeds achterzijde van de prefab garage is een PVC-buis (dia 7 cm) aangebracht voor de afvoer van het regenwater. Deze buis kan links of rechts, naar keuze, worden aangebracht. Door een opening, voorzien in zijwand of achterwand van de garagebox, kan deze PVC-buis aangesloten worden aan een bestaande waterafvoer of riolering. Men dient er wel op te letten dat de opening van het dak naar de PVC-buis steeds zuiver wordt gehouden zodat het regenwater vlot kan weglopen. Bij in serie geplaatste prefab garages kunnen de verschillende aflopen aan de binnenzijde van de garages gekoppeld worden, en dit tot max. 3 prefab garages. De dakafvoeren van onze betonnen garages zijn steeds voorzien van een bladvanger.

waterafvoer waterafvoer2 waterafvoer3

Afwerkingen en opties op maat voor de prefabgarages van Betonal

De betonnen garageboxen van Betonal kunnen volledig naar wens en smaak afgewerkt worden. Hieronder een greep uit de verdere mogelijkheden (sommige hiervan zijn enkel mogelijk mits meerprijs):

Ingebouwde verzinkte garagedeur met of zonder raam in wit, bruin of alle RAL-kleuren mogelijk.

garagedeur01 garagedeur02 garagedeur03

 

Draai-kipraam met glas in betongarage, enkel wit mogelijk.

draaikipraam01 draaikipraam02

 

Wandsparing in zijwand of achterwand voor verdubbelen, verdriedubbelen, … van prefabgarages in beton.  Bij een zijwandsparing van groter dan 2m² moet in het midden van de uitsparing een extra betonpoer van 80x80x80cm voorzien worden.

IMG_5323a IMG_5324a

 

Sectionaalpoort HORMANN in wit of alle RAL-kleuren mogelijk.

sectionaalpoort sectionaalpoort02 sectionaalpoort03

 

Sectionaaldeur in wit of alle RAL-kleuren mogelijk.

sectionaaldeur sectionaaldeur02

 

In de Betonal garages kunnen wij het volledige gamma garagepoorten en garagedeuren van HORMANN aanbieden. (Zie www.hormann.be)

Extra garagepoort in de achterwand van de prefabgarage voor doorrijgarage.

hormann hormann02

 

INBOUW loze leidingen in de wanden van de betonnen garagebox voor latere elektrische installatie.

leidingen

 

INBOUW elektrische installatie, inbouw in de muur gegoten: TL armatuur met schakelaar en 1 geaard stopcontact. Volledig aangesloten geleverd. (Enkel de voedingskabel moet door de klant aangesloten worden binnenin de prefab garagebox)

elektriciteit elektriciteit02 elektriciteit03

 

Elektrische garagepoortopener met afstandsbediening, merk SOMMER.

sommer sommer02

 

Codeklavier aan de buitenkant van de garagebox.

codeklavier

 

Garageboxen uit beton met steenstrips bewerken: 16 verschillende kleuren beschikbaar.

steenstrips steenstrips2

 

Stootstrip voor autoportier aan de linkse binnenzijde van de garagebox.

stootstrips

Terug